Vacature breed inzetbare Fractiemedewerker

De gemeenteraadsfractie voor de ChristenUnie-SGP Rotterdam is op zoek naar

een breed inzetbare fractiemedewerker

praktisch ondersteunend en een groot talent voor politieke-communicatie

24-32 uur per week

Wat ga je doen?

Als fractiemedewerker van ChristenUnie-SGP Rotterdam ben jij een spin in het web van de fractie. Je geeft zowel inhoudelijke, maar vooral praktische ondersteuning aan het raadslid en de burgerraadsleden. Omdat jij breed inzetbaar bent kunnen collega’s hierbij op jou terugvallen. Als één van de dertien fracties in de gemeenteraad van Rotterdam, het hoogste bestuursorgaan van wereldstad Rotterdam, heeft ons kleine team altijd een volle agenda. Het beheren van deze agenda, het emailaccount van de fractie en het in brede zin faciliteren van ons raadslid en onze burgerraadsleden bij de raads- en commissievergaderingen worden jouw primaire taken. Jij vindt het een uitdaging om ervoor te zorgen dat jouw collega’s in hun werk altijd goed toegerust zijn en dat ons kantoor voor iedereen altijd een prettige werkomgeving biedt.

 Het werken voor de fractie is een unieke kans om meer van de stad te leren kennen. Je volgt de actualiteit op de voet en je komt op veel plekken in de stad door (werk)bezoeken. Je ontwikkelt een netwerk van belanghebbenden in de stad en je kan mensen aan elkaar koppelen om wat voor elkaar te kunnen betekenen. We horen van jou graag op welke plekken in de stad Rotterdam we wanneer moeten zijn en wie we daar moeten spreken. Omdat we als fractie graag leren van mensen die veel ervaring of expertise hebben van een bepaald thema organiseren we regelmatig expertsessies. Je helpt mee om deze expertsessies en andere meetings te organiseren en denkt mee over de inhoud hiervan.

Wie ben jij?

 • Je bent een betrokken christen die actief wil zijn in en voor de stad Rotterdam.
 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Je beschikt over een aantoonbare politieke- of maatschappelijke betrokkenheid.
 • Je bent een organisatietalent die mensen weet te (ver)binden.
 • Je bent lid van de ChristenUnie(-jongeren) of SGP(-jongeren) of bereid om lid te worden.
 • Je bent flexibel en beschikbaar gedurende de week (We realiseren ons dat het om een parttimefunctie gaat, maar beschikbaarheid op dinsdag, woensdag en donderdag is een vereiste.)

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende, zelfstandige en afwisselende functie
 • Een enthousiast team en een prettige werksfeer
 • De mogelijkheid om je netwerk in de stad een grote boost te geven
 • Een unieke werkplek in het mooiste kantoor van Rotterdam
 • Mogelijkheden voor het volgen van cursussen en verdieping in de christelijke politiek
 • Een salaris conform de cao gemeentelijke ambtenaren (schaal 8). In eerste instantie gaat het om zwangerschapsvervanging, maar kan daarna verdergaan als extra functie die vrijkomt.

Ben je enthousiast geworden bij het lezen van deze vacature en zie jij een carrière stap in de politiek wel zitten? Je sollicitatiebrief met CV voor 14 juni mailen naar t.vonk@cusgprotterdam.nl. Wellicht heb je nog wel vragen naar aanleiding van deze vacature. Neem dan contact op met Tjalling Vonk (zie bovenstaand mailadres, of bel naar 06-33 32 30 36).  Kijk ook eens op www.cusgprotterdam.nl, dan krijg je een indruk van onze fractie!