Donderdag 28 maart hebben 12 van de 13 partijen uit de Rotterdamse gemeenteraad schriftelijke vragen ingediend voor het behoud van het politiemuseum in Rotterdam. Samen met Benvenido van Schaik van Leefbaar Rotterdam hebben we hiervoor het initiatief genomen. We willen dat deze prachtige historische collectie behouden blijft voor Rotterdam.

Waardevolle collectie
Fractievoorzitter Tjalling Vonk ziet de meerwaarde van het museum: “Het is belangrijk om deze waardevolle collectie te behouden voor Rotterdam. Niet alleen heeft ze hier al die jaren haar werk gedaan, maar het kan ook in de toekomst een hele nuttige functie vervullen als het gaat om voorlichting voor scholen”. Zoals in de schriftelijke vragen staat ‘past de collectie niet in Almere of Apeldoorn, maar komt het beste tot zijn recht in de omgeving waar die ooit met zijn poten (of wielen) in de klei heeft gestaan’.

Brede steun
De schriftelijke vragen zijn ingediend door 12 van de 13 partijen. “Er leeft brede steun voor dit onderwerp”, aldus Tjalling Vonk, “het is mooi dat we elkaar hier in kunnen vinden en het zou nog mooier zijn als we dit stukje historie voor de stad kunnen behouden”. Vonk hoopt dat door het indienen met brede steun dit voorstel ook voet aan de grond krijgt bij het college.

De schriftelijke vragen zijn hier te raadplegen.