In de gemeenteraadsvergadering van 31 januari 2019 heeft de CU-SGP Rotterdam een motie ingediend om de termen ‘laag- en hoogopgeleid’ waar mogelijk te vermijden in de officiële documenten van de gemeente. Ook wordt het college opgedragen een lijst met alternatieven op te stellen en met het onderwijswerkveld in gesprek te gaan om hierin het voorbeeld van de gemeente te volgen. De motie is met 25 stemmen voor aangenomen.

Fractievoorzitter Tjalling Vonk is opgetogen: “We zijn blij met dit resultaat. In het verleden hebben we hier al vaker aandacht voor gevraagd. Toen liepen we voorop in Nederland, nu lopen we eigenlijk achter op grote steden als Amsterdam en Utrecht.”

Iedereen telt mee
CU-SGP Rotterdam vindt het een belangrijk signaal. De motie stelt dat Rotterdammers met alle mogelijke onderwijsachtergronden een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de stad, waarbij de een niet van meer waarde is dan de ander. Vonk: “In plaats van te kijken of iemand hoger- of lageropgeleid is, moeten we kijken wat iemand daadwerkelijk voor opleiding gedaan heeft. Dat telt voor ons.”

Bekijk hier de motie.