Gebieden verdienen meer duidelijkheid!

 
Sinds 19 maart zijn de deelgemeenten opgeheven en vervangen door gebiedscommissies. Ieder jaar presenteren zij een gebiedsplan met daarin de wensen en aandachtspunten uit de veertien Rotterdamse gebieden, de plannen komen tot stand via intensieve participatietrajecten met talloze bewoners, ondernemers en organisaties uit de wijken. ChristenUnie-SGP burgerraadslid Wouter Boonzaaijer betreurt het daarom dat het stadsbestuur slechts mondjesmaat informatie geeft over wat er in de gebieden gaat gebeuren: “Dit maakt het gesprek tussen de gemeenteraad en de gebiedscommissies onnodig lastig. De gebieden verdienen meer duidelijkheid!”

De ChristenUnie-SGP wil voorkomen dat gebiedscommissies en bewoners met een vergrootglas in de gemeentelijke begroting moeten duiken om erachter te komen wat er in hun wijk gaat veranderen. Boonzaaijer: “We hebben als gemeente niet alleen de afspraak gemaakt dat we de gebiedsplannen met veel ‘overnamebereidheid’ zouden ontvangen maar ook dat van de punten uit de gebiedsplannen helder zou zijn wat er mee zou gebeuren. Beide afspraken worden in mijn optiek niet nagekomen.”

Verwarring
Boonzaaijer heeft er meerdere keren bij het stadsbestuur op aangedrongen dat er meer duidelijkheid moet komen voor de gebiedscommissies. Mede dankzij dit pleidooi is er nu een lijst gekomen met welke aandachtspunten uit de gebiedsplannen wel of niet gehonoreerd zijn maar er blijft nog veel onduidelijkheid bestaan. “We moeten in veel gevallen lezen dat er slechts een ‘procesafspraak’ is gemaakt en vrijwel overal ontbreekt een financiële onderbouwing. Hierdoor blijft het voor de commissies een raadsel wat er het komende jaar gaat gebeuren in hun gebied. Dat is ongelooflijk jammer! Hiermee zorg je voor onnodige verwarring terwijl we juist onze aandacht willen besteden aan een goed inhoudelijke debat tussen de stad en de veertien gebieden.”, aldus Boonzaaijer.

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]