ChristenUnie-SGP eist opheldering over betutteling (week)markten

Door de komst van de Markthal en de herinrichting van de Binnenrotte moet de centrummarkt flink inkrimpen. Daar bovenop hebben de marktkooplieden nu ook te horen gekregen dat hun kramen niet langer groter dan 30 m2 moeten zijn. ChristenUnie-SGP raadslid Setkin Sies eist in schriftelijke vragen opheldering van het Rotterdamse stadsbestuur over deze betutteling: “Het stadsbestuur moet zich heel goed gaan realiseren dat dit regeltje gigantische consequenties heeft voor tal van ondernemers. Je zal maar net in de afgelopen jaren geïnvesteerd hebben in presentatiemiddelen of wagens die niet aan de nieuwe eisen voldoen, dat is een ramp voor de ondernemer.”

Sies wil dat het stadsbestuur samen met de marktkooplieden in gesprek gaat om te komen tot een voor alle partijen aanvaardbaar en werkbare oplossing.

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]