Teken petitie ‘stop sloop op het Noordereiland’!

Één van de meest beeldbepalende panden op het Noordereiland staat op het punt gesloopt te worden, namelijk het Ooms pand aan Maaskade 115 (zie afbeelding). Volgens CDV Architects is het historische pand in zo’n slechte staat dat ze het wel moeten slopen en vervangen door nieuwbouw om de gewenste transformatie te realiseren. “Onzin.” zegt ChristenUnie-SGP raadslid Setkin Sies. “Dit is een veel te gemakkelijke en vooral goedkope oplossing om de transformatie te realiseren. Op z’n minst dienen de historische gevels behouden te blijven.”

De ChristenUnie-SGP hecht veel waarde aan de schaarse historische bebouwing in de stad en roept het college in schriftelijke vragen dan ook op om zich tegen deze sloopplannen te keren en voorlopig geen sloopvergunning af te geven. “Het kleine aantal historische gebouwen dat de stad nog rijk is moeten we koesteren. Renovatie met behoud van de prachtige gevels is wellicht kostbaarder maar doet veel meer recht aan de waarde van het beschermde stadsgezicht op het Noordereiland.”, aldus Sies.

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]