Bezwaar tegen de Blankenburgtunnel?

Bron:Rotterdamvooruit.nl

Minister Schultz van Haegen (VVD) van Infrastructuur & Milieu heeft een structuurvisie laten opstellen met daarin concrete investeringsmaatregelen om de Rotterdamse regio op de lange termijn bereikbaar te houden. Één van deze maatregelen is de omstreden Blankenburgtunnel om het Rotterdamse havengebied beter te ontsluiten.

De Blankenburgtunnel is één van de twee varianten voor een Nieuwe Westelijke Oeververbinding (NWO) en kan vanaf begin af aan al rekenen op veel weerstand. De nieuwe snelweg komt namelijk dwars door het natuurgebied te liggen tussen Maassluis en Vlaardingen. Jammer, want de alternatieve variant – de Oranjetunnel t.h.v. de Maeslantkering – zorgt in onze ogen voor een betere ontsluiting van de Tweede Maasvlakte en bij deze variant blijven de Maasvlakten ook bereikbaar in geval van een incident op de A15 (wat dagelijks het geval is). Deze laatste variant is een stuk duurder maar in de ogen van ChristenUnie-SGP Rotterdam wel een stuk duurzamer.

Omdat de minister haar voorkeur heeft uitgesproken voor de Blankenburgtunnel kunt u nu – indien u dit wenst – bezwaar aantekenen tegen deze ontwikkeling. Het exacte plan kunt u inzien bij één van de gemeentehuizen in de regio (Vlaardingen, Maassluis, Westland, Rotterdam en de deelgemeenten Rozenburg en Hoek van Holland), dit kan van 3 april t/m 14 mei 2013 tijdens de reguliere openingstijden van de gemeentehuizen. U kunt deze informatie ook op de website projectnwo.nl raadplegen.

Hoe kan ik reageren?
U kunt van 3 april t/m 14 mei 2013 reageren op de ruimtelijke ontwikkeling. Dit kan digitaal op centrumpp.nl/ onder ‘projecten’ en dan ‘actuele zienwijzeprocedures’. U kunt uw reactie ook richten aan:

          Centrum Publieksparticipatie
          ‘Bereikbaarheid regio Rotterdam en NWO’
          Postbus 30316
          2500 GH Den Haag

U kunt ook één van de vier informatieavonden in de regio bijwonen. De avonden duren van 19u tot 21u30. Medewerkers van de projectorganisatie zijn op locatie aanwezig om al uw vragen te beantwoorden over de Blankenburgtunnel. De avonden zijn op de volgende momenten:

         9 april 2013:
         Stadswinkel te Rozenburg (in algemene hal stadswinkel of raadszaal)
         Jan van Goyenstraat 1, 3181 HR Rozenburg

         11 april 2013:
         Hotel Inntel te Rotterdam (panoramazaal theater / receptie)
         Leuvehaven 80, 3011 EA Rotterdam

         16 april 2013:
         Kerk v/d Nazarener te Vlaardingen (hal en kerkzaal)
         Zwanensingel 1, 3136 GZ Vlaardingen

         18 april 2013:
         De Kiem te ’s-Gravenzande (Beatrixzaal en overige ruimte)
         Kon. Julianaweg 91, 2691 GC ‘s-Gravenzande

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]