Rotterdam onderzoekt integratie vluchtelingen met Social Impact Bonds

22 februari 2018

Dankzij een voorstel van de ChristenUnie-SGP gaat de gemeente Rotterdam onderzoeken of private investeerders erkende vluchtelingen kunnen helpen met integreren. Het uitgangspunt hierbij is de zogenaamde Social Impact Bond (SIB). Met dit instrument schakelt de overheid een bedrijf in om met eigen geld een maatschappelijk probleem op te lossen. Lijsttrekker Tjalling Vonk “Net zoals andere steden lukt het Rotterdam nauwelijks om erkende vluchtelingen aan een baan te krijgen. Veruit het grootste deel van de vluchtelingen zit nog in de bijstand. We zitten dus met een maatschappelijk probleem. Het raakt daarom tijd om te kijken naar andere mogelijkheden zoals een grotere rol voor het bedrijfsleven. Zij zijn extra gemotiveerd tot het opleiden van potentieel nieuw personeel, nu er een tekort is of dreigt te ontstaan in diverse sectoren van de arbeidsmarkt.