Méér individuele ondersteuning voor Rotterdammers met schulden

17 januari 2018

Rotterdammers met problematische schulden krijgen meer individuele hulp bij het oplossen van hun schuldenproblematiek. Dat is de belangrijkste besteding van de twee miljoen euro extra die de ChristenUnie-SGP met het Zomerakkoord regelde voor de schulddienstverlening. Dat staat in de voortgangsrapportage over de schulddienstverlening die vandaag aan bod komt in de commissie Werk en Inkomen, Participatie en Volksgezondheid (WIPV). Burgerraadslid en lijsttrekker Tjalling Vonk: “Deze vorm van ondersteuning is een goede stap in de richting van een méér toegankelijke en persoonlijke schulddienstverlening. Het wordt tijd dat we de keten van schulden doorbreken die een aanzienlijk deel van de Rotterdammers in zijn greep houdt. Rotterdammers moeten méér hoop en perspectief krijgen in hun situatie.