ChristenUnie-SGP stimuleert uitbreiding aantal vrijwilligers

23 november 2017

Nieuwe inwoners van Rotterdam worden voortaan direct gewezen op de lokale mogelijkheden tot vrijwilligerswerk. Dit regelde de ChristenUnie-SGP fractie door middel van een voorstel dat brede steun ontving in de gemeenteraad van Rotterdam. Het aantal inwoners van de stad stijgt, terwijl het aantal vrijwilligers achterblijft.  Fractievoorzitter Setkin Sies: “We moeten op zoek naar slimme manieren om het aantal vrijwilligers uit te breiden. De inschrijving in de gemeentelijke basisadministratie is een goed moment om mensen te informeren over de lokale mogelijkheden tot vrijwilligerswerk.’’ De ChristenUnie-SGP vindt het belangrijk dat de gemeente ruim baan schept voor vrijwilligerswerk en faciliteert waar dat mogelijk is. Sies: “Vrijwilligerswerk is van onschatbare waarde voor de stad.”