Tjalling Vonk officieel lijsttrekker ChristenUnie-SGP

13 september 2017

Tjalling Vonk is officieel gekozen tot lijsttrekker van de gecombineerde ChristenUnie-SGP fractie in Rotterdam. De door beide besturen voorgedragen lijsttrekker ontving unaniem de steun van de leden. Vonk benadrukte in zijn aanvaardingsspeech het belang en de relevantie van lokale politiek. Vonk: “De komende verkiezingen worden cruciaal. Er moeten radicale keuzes worden gemaakt als het gaat om duurzaamheid. We zullen pal staan voor de geloofsvrijheid van een ieder in deze stad. Ook zullen we blijven opkomen voor de kwetsbaren.’’  Verder gaf hij aan de verbinding te willen zoeken in het verruwde politieke debat. Vonk: “De verschillen tussen Rotterdammers zullen in de komende periode meer dan ooit worden vergroot. Waar we echt behoefte aan hebben in deze stad is een verhaal van hoop en verbinding.”