Integratienota is te eenzijdig

De ChristenUnie-SGP in Rotterdam is buitengewoon kritisch op de toon van het college in het integratiedebat. “Hoewel de genoemde problemen in de integratienota reëel zijn geeft het wel een erg eenzijdig beeld van de werkelijkheid. Alle migranten worden op één hoop gegooid en op geen enkele manier wordt ingegaan op de positieve effecten van migratie en dat is een gemiste kans. Dit is daarom dus geen nota over integratie maar slechts een overzicht met enkele mogelijke problemen die zich voor kunnen doen bij migratie naar Rotterdam. Dat is een behoorlijke nuance.”, aldus raadslid Setkin Sies.

Om deze nuance toe te voegen aan de integratienota heeft de ChristenUnie-SGP samen met het CDA een amendement ingediend waarmee de scope van het document helderder moet worden voor de lezer. “Het document is namelijk slechts een analyse met problemen die zich mogelijkerwijs voor kunnen doen bij migratie, zoals bijvoorbeeld de problematiek rond verborgen vrouwen, taalachterstand en arbeidsdiscriminatie. Deze problemen zijn er en moeten we inderdaad uiterst serieus nemen.”, aldus Sies die om deze reden voor de integratienota heeft gestemd.

Fundamenteel verschil van mening
Een stem voor de integratienota neemt niet weg dat de ChristenUnie-SGP uiterst kritisch zal blijven op de toon en de uitingen van het college met betrekking tot integratie. Sies: “We verschillen namelijk fundamenteel van mening met dit college over wie zich aan wie zou moeten aanpassen, het was zelfs één van onze redenen om geen onderdeel uit te maken van deze coalitie. Niet alleen migranten hebben een verantwoordelijkheid, ook de ontvangende cultuur. De normen en waarden van een samenleving zijn immers geen statisch gegeven, ze zijn dynamisch en bewegen mee met de samenstelling van de bevolking.”

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]