Stadsbestuur neemt advies ChristenUnie-SGP ter harte

De ChristenUnie-SGP heeft in een open brief het stadsbestuur geadviseerd over de prioriteiten voor de komende jaren en waar nog extra in geïnvesteerd moet worden. Raadslid Setkin Sies is voorzichtig tevreden met de uitkomsten: “Als ik de voorjaarsnota lees dan kan ik niet anders concluderen dan dat het stadsbestuur goed naar ons geluisterd heeft. Het stadsbestuur zit op de goede richting maar we zijn er nog niet. Zo is het armoedebeleid bijvoorbeeld nog flink onder de maat.”

In de open brief pleitte de ChristenUnie-SGP onder andere voor extra investeringen in de buitenruimte en het wegenonderhoud. “Vooral dat laatste is cruciaal aangezien er sprake is van achterstallig onderhoud en het probleem met de dag groter wordt. Als we de achterstand niet snel inlopen gaan Rotterdammers dat geheid merken. Denk aan verzakkingen en gaten in de weg.”, aldus burgerraadslid Wouter Boonzaaijer.

Het stadsbestuur trekt 4,7 miljoen euro extra uit voor het wegenonderhoud, dat is iets meer dan de helft van de 9 miljoen waar de ChristenUnie-SGP om had gevraagd in de open brief.

Zuiderziekenhuis
De ChristenUnie-SGP heeft in de open brief ook een dringend beroep gedaan op het stadsbestuur om geld te reserveren voor de afdeling monumenten en voor het behoud van het Zuiderziekenhuis. Burgerraadslid Mark de Boer: “Fantastisch dat het stadsbestuur beide punten heeft geregeld! Niet alleen blijft het Zuiderziekenhuis definitief behouden en krijgt Zuid er een prachtige nieuwe woonwijk bij maar er is ook voldoende geld om cultuurhistorie eindelijk weer hoog op de politieke agenda te zetten.”

Ook heeft het stadsbestuur gehoor gegeven aan het voorstel van de ChristenUnie-SGP om enkele miljoenen in het investeringsfonds te storten zodat het ook in de toekomst mogelijk blijft om te investeren. Sies: “Onze stad is immers nooit af, maar heeft telkens weer nieuwe impulsen en investeringen nodig.”

Armoedebeleid nog onvoldoende
Het magere armoedebeleid van het stadsbestuur blijft voor de ChristenUnie-SGP echter een pijnpunt. “Helaas hebben de heren ons advies op dit punt niet ter harte genomen en blijft het bij een kleine extra vergoeding voor ouderen en kinderen. Maar hoe moet het dan met al die Rotterdamse gezinnen die de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen? Dit stadsbestuur is door haar ideologische tunnelvisie blind geworden voor de harde realiteit waar veel Rotterdammers dagelijks mee te maken hebben.”, aldus Sies.

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]