Maak van asowoningen geen gezinswoningen!

De ChristenUnie-SGP wil niet dat er kinderen in de ‘Skaeve Huse’ worden geplaatst, de zogenaamde asowoningen waar veel discussie over is. Het Rotterdamse stadsbestuur wil deze voorziening aan de rand van de stad realiseren om notoire overlastgevers tijdelijk te kunnen isoleren. Burgerraadslid Wouter Boonzaaijer roept het stadsbestuur op om deze ingrijpende maatregel niet toe te passen op kinderen: “Zo’n etiket bij minderjarige kinderen opplakken is zo stigmatiserend en doet pedagogisch gezien meer kwaad dan goed.” Het voorstel van Boonzaaijer is met ruime meerderheid aangenomen.

Boonzaaijer ziet de komst van asowoningen niet zo zeer als de oplossing tegen woonoverlast: “De zogenaamde ‘Skaeve Huse’ zien we louter als een sluitstuk van het beleid dat alleen bij wijze van hoge uitzondering en slechts op tijdelijke basis mag worden toegepast. Het tijdelijk isoleren moet je zien als een pedagogische maatregel die uiteindelijk weer moet leiden tot integratie in een normale woonomgeving.”

Op donderdag 4 juni besloot de Rotterdamse gemeenteraad over het actieplan Woonoverlast 2015-2019 waarvan de asowoningen één van de maatregelen betreft. Klik hier voor meer informatie over het actieplan.

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]