Ook Rotterdam negeert BBB-akkoord, bestaande onvoorwaardelijke voorziening blijft

De Rotterdamse gemeenteraad heeft vandaag met een ruime meerderheid uitgesproken niet van plan te zijn zich te schikken naar de zeer sobere en slechts tijdelijke opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers, zoals het kabinet voorstelt. Net als Utrecht en diverse andere steden zal Rotterdam zich blijven inzetten voor een humane en onvoorwaardelijke bed, bad en broodvoorziening. De motie, die oproept om vast te houden aan de bestaande regeling is gesteund door CDA, ChristenUnie-SGP, D66, GroenLinks, NIDA, PvdA, PvdD en SP. VVD en Leefbaar Rotterdam stemden tegen.

Vorige week deed ChristenUnie-SGP raadslid Setkin Sies al een dringend beroep aan burgemeester Aboutaleb om vast te houden aan de bestaande onvoorwaardelijke bed, bad en broodvoorziening in Rotterdam, ook als dit vraagt om bestuurlijke ongehoorzaamheid.

De aangenomen motie:

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]