ChristenUnie-SGP helpt docenten bij bespreekbaar maken van holocaust

De ChristenUnie-SGP organiseert begin mei een bijeenkomst voor Rotterdamse docenten die weerstand ervaren bij het geven van onderwijs over de holocaust. Raadslid en initiatiefnemer Setkin Sies: “Ik vind het ongelooflijk belangrijk dat er in de klaslokalen voldoende aandacht blijft voor de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. De realiteit is echter dat het een zeer lastig onderwerp is om met leerlingen te bespreken. Wij willen docenten die hiermee worstelen verder helpen door hen in contact te brengen met collega’s die erin slagen dit thema met veel passie bespreekbaar te maken onder jongeren.”

Uit gesprekken met diverse Rotterdamse docenten blijkt dat velen van hen weerstand ervaren bij het geven van onderwijs over de holocaust door de huidige geopolitieke ontwikkelingen en het toenemende antisemitisme, ook onder jongeren. “Uit die gesprekken proef ik dat er niet zo zozeer behoefte is aan extra materiaal of een nieuwe methode maar eerder aan tips & tricks van collega’s die met dezelfde vragen worstelen of geworsteld hebben.”, aldus Sies die daarom de bijeenkomst organiseert.

De bijeenkomst heeft een besloten karakter en is alleen toegankelijk voor docenten. Alle meesters/juffen van groep 7/8 en docenten maatschappijleer en geschiedenis ontvangen komende week een uitnodiging.

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]