Schaf luchtalarm nog niet af!

De ChristenUnie-SGP heeft het Rotterdamse stadsbestuur opgeroepen om het luchtalarm voorlopig nog niet af te schaffen. Dat wil namelijk de minister van Veiligheid en Justitie die momenteel de veiligheidsregio’s raadpleegt over de termijn waarin het luchtalarm kan worden opgeheven. Burgerraadslid Wouter Boonzaaijer wil dat de burgemeester – als voorzitter van de veiligheidsregio – voor nu een negatief advies geeft: “De grote stroomstoring onlangs in Noord-Holland laat zien dat we nog niet blind kunnen vertrouwen op alternatieven. Eerst moet daar meer zekerheid over komen voordat het luchtalarm kan worden afgeschaft.” De ChristenUnie-SGP heeft hierover schriftelijke vragen gesteld.

Het luchtalarm bij rampen gaat vervangen worden door een alarmering via social media, NL-alert, radio, websites en sms’jes van de overheid. Boonzaaijer: “Het is de vraag of je hiermee de oudere doelgroep voldoende bereikt. Deze doelgroep wordt weliswaar steeds actiever op internet maar het lijkt mij te vroeg om nu al het luchtalarm af te schaffen met het risico dat niet iedereen gewaarschuwd kan worden bij rampen.”

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]