Eindelijk erkenning voor inzet Pauluskerk!

Staatssecretaris Teeven komt uiteindelijk toch met Rijksmiddelen over de brug om gemeenten te ondersteunen die opvang bieden aan ongedocumenteerden in de vorm van bed, bad en brood. ChristenUnie-SGP raadslid Setkin Sies is blij met deze steun: “Beter laat dan nooit! Ik zie deze bijdrage vooral als een steun in de rug voor het zeer waardevolle werk van bijvoorbeeld de Pauluskerk en het Rotterdams Ongedocumenteerden Steunpunt.” De ChristenUnie heeft in de Tweede Kamer vaak om financiële steun gevraagd. Dat de staatssecretaris nu toch over de streep is getrokken is de verdienste van de VNG.

Vanmiddag brengt het Rotterdamse raadslid samen met ChristenUnie Tweede Kamerlid Joël Voordewind een bezoek aan de Pauluskerk om hen persoonlijk te feliciteren met deze steun. Voordewind wil ervoor pleiten dat de zogenaamde Rotterdamse aanpak in heel het land wordt uitgerold: “Het moet namelijk niet alleen bij bed, bad en brood blijven. Mensen moet bijvoorbeeld ook een perspectief worden geboden op terugkeer. Wat dat betreft hulde voor de Pauluskerk die hierin een voorbeeld zijn!”

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]