Waken voor veiligheid moskeeën

 
ChristenUnie-SGP raadslid Setkin Sies heeft Rotterdamse moskeeën aangeboden om – indien nodig – te waken tijdens het vrijdagmiddaggebed. Setkin Sies deed dit aanbod afgelopen weekend naar aanleiding van een oproep op facebook om net als in Zweden moskeeën in brand te steken: “De vrijheid van godsdienst mag voor een ieder die een vredige samenleving nastreeft op geen enkele wijze ter discussie staan. Gelovigen moeten in alle rust en veiligheid samen kunnen komen en als dat voor sommigen niet langer mogelijk is dan vind ik het belangrijk dat we voor hen in de bres springen.”

De dreiging lijkt in de afgelopen weken in Rotterdam niet gegroeid te zijn en er is dan ook volgens de moskeeën geen directe aanleiding om moskeeën extra te gaan bewaken. “Wel zorgen de dreigingen voor veel onzekerheid en angst. Mocht het uit de hand lopen, dan zullen wij er staan en ik hoop met mij velen.”, aldus Sies.

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]