Setkin Sies is slaaf voor een dag

Via slaafvooreendag.nl biedt ChristenUnie-SGP raadslid Setkin Sies zichzelf aan als ‘slaaf’. Op deze manier vraagt hij, samen met tientallen anderen, aandacht voor de praktijken van mensonterende mensenhandel. Op dit moment bericht de media over de schandalige praktijken van mensensmokkelaars die veel geld verdienen door vluchtelingen over de Middellandse zee te sturen. En iedereen kent de schrijnende verhalen van mensen, vaak vrouwen, die onder valse voorwendselen en tegen hun zin in de prostitutie terecht komen. “Door mijzelf als slaaf aan te bieden hoop ik geld in te zamelen om deze vrouwen op te kunnen sporen en te begeleiden naar een nieuw leven.”, aldus Sies.

Het lijken allemaal verhalen van ver weg, maar ook in Rotterdam zijn er tientallen, zo niet honderden vrouwen die gevangen zitten in een net van mensenhandelaren. De mensonterende situaties waarin veel van deze vrouwen zich bevinden is te schandalig voor woorden. Mensen worden gedegradeerd tot gebruiksvoorwerp en weggegooid als ze niet meer ‘bruikbaar’ zijn. Sies: “Gelukkig wordt er samengewerkt met politie en justitie om de mensenhandelaren achter de tralies te krijgen.”

Ga naar slaafvooreendag.nl en verhoog het bod op Setkin Sies!

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]