CU-SGP stemt tegen openstelling winkels op zondagmorgen

 
Voorheen was het al mogelijk om iedere zondagmiddag te winkelen in heel Rotterdam maar nu wordt het voor winkeliers in de binnenstad ook mogelijk om op zondagochtend open te gaan. ChristenUnie-SGP fractievoorzitter Setkin Sies realiseert zich dat dit een onvermijdelijke stap is en zal zich neerleggen bij het besluit van het overgrote deel van de gemeenteraad. Dit weerhield hem er niet van om nog eenmaal – en vermoedelijk voor de laatste keer – uit te leggen waarom het volgens de ChristenUnie-SGP een verkeerd besluit is.

“Wij zijn de eerste om toe te geven dat ons standpunt gebaseerd is op onze eigen waarden en uitgangspunten. Toch wil ik nog één keer de liberale waarden tegenover mijn waarden zetten. De vrijheid van het individu tegenover de vrijheid van werknemers en de kleine ondernemer. De vrijheid om wel of niet mee te doen aan een 24-uurseconomie tegenover de wens om collectieve rust in de samenleving.”, aldus Sies die ervoor wil waken dat de binnenstad meer en meer om commercie gaat draaien. “Ik acht persoonlijk de waarden van collectieve rust en bezinning hoger maar ik leg mij neer bij het besluit van de rest van de gemeenteraad.”

Winkels blijven dicht
Sies verwacht overigens niet dat winkels nu massaal hun winkels op de zondagochtend zullen openen: “Winkeliers in de Rotterdamse binnenstad hebben het al lastig genoeg en zullen denk ik wel twee keer nadenken voordat ze extra kosten maken voor de enkeling die op de zondagmorgen al wil winkelen.”

Warm broodje
Een belangrijke reden dat de winkels ook op de zondagochtend open zouden moeten is zodat Rotterdammers dan een warm broodje kunnen kopen bij de bakker. Raadslid Sies heeft daarom tijdens het debat aan alle partijen een blikje Danerolles croissants aangeboden zodat iedereen op zondagochtend een warm broodje kan eten zonder dat de bakker open hoeft.

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]