“Ik wens geen geld te ontvangen dat bestemd is voor de allerarmsten!”

 
ChristenUnie-SGP raadslid Setkin Sies heeft tijdens zijn algemene beschouwing alle Rotterdammers opgeroepen om de korting op de afvalstoffenheffing over te maken naar het Fonds Bijzondere Noden. “De lokale lasten gaan nu iets omlaag omdat Rotterdammers met een laag inkomen geen volledige kwijtschelding meer krijgen. Dat scheelt mij slechts een paar euro, maar ik wens helemaal geen geld te ontvangen dat bestemd is voor de allerarmsten!”, aldus Sies.

De afschaffing van de volledige kwijtschelding is onderdeel van een bredere inzet van het stadsbestuur om de lokale lasten te verlagen. “Dat de afvalstoffenheffing omlaag moet is helder, maar laten we liever kijken hoe we de kosten kunnen verlagen in plaats van de rekening neerleggen bij de allerarmsten.”

Jaarlijks komen duizenden Rotterdamse huishoudens in een urgente financiële noodsituatie terecht. In Nederland bestaan verschillende wettelijke voorzieningen, maar die bieden niet altijd een afdoende oplossing. Het Fonds Bijzondere Noden is opgericht om in die gevallen bij te springen door middel van een eenmalige, geldelijke gift.

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]