“Zoek de vrede voor de stad”

De wereld lijkt terecht te komen in een onstuitbare spiraal van haat, geweld en terreur. Dat raakt ook ons, Rotterdammers. Velen voelen zich onzeker over wat ons te wachten staat, gevoelens van angst nemen toe, en van boosheid. Verschillen in afkomst, religie en politieke overtuiging dreigen tot verdeeldheid te leiden. Maar in Rotterdam staan we in een traditie van overleg en wederzijds begrip. Die zetten we nu in om te laten zien dat we allemaal Rotterdammers zijn, wat we ook geloven of hoe we anders verschillen. We sluiten de rijen en dat willen we laten zien. We roepen dan ook iedereen op om samen met ons op donderdag 30 oktober 2014 een tocht te lopen met als boodschap: 010 = 1!

Ook de ChristenUnie-SGP loopt mee met de tocht. “Als christelijke politieke beweging zoeken we de vrede voor de stad. Het is goed om spanning en angst serieus te nemen, dat ook te benoemen maar laten we ook vooral overeenkomsten benadrukken. De 010 = 1 tocht is in die zin een uniek gebaar.”

Tijden en route
De tocht start om 18:00 op de Binnenrotte (aan de Meentzijde), van daar lopen we met elkaar een stuk door de stad om uiteindelijk bij het Stadhuis op de Coolsingel aan te komen (rond 19:00). Daar bieden we burgemeester Aboutaleb een verklaring aan waarin we aangeven dat we het belangrijk vinden alle Rotterdammers bij elkaar te houden. Neem familie, buren, vrienden en collega’s mee. In Rotterdam doen we zulke dingen samen.

De tocht ‘010 = 1’ is een initiatief van Convent der Kerken, PKN-Rotterdam, Joodse Kerkgenootschappen van Rotterdam, Platform Levensbeschouwelijke en Religieuze Organisaties Rotterdam & SPIOR en wordt mede ondersteund door Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond, Brahma Kumaris, Continental Art Centre, Tarázát Instituut, Pinkstergemeente de Oase, Phuntsok Chö Ling, boeddhistisch Centrum, Stichting Hare Krishna Kerkgenootschap Rotterdam (ISKON), Oud Katholieke parochie Rotterdam, Scots International Church, Soefie Beweging, Vaidiek Savita Sansthaan, Voorgangers- Overleg Rotterdam (VOR), Dona Daria, Rotterdams Kenniscentrum Diversiteit (RKD), Rotterdam Verkeerd, Radar, ChristenUnie-SGP Rotterdam, NIDA Rotterdam, GroenLinks, SP, PvdA, D66 en CDA, Leefbaar Rotterdam en andere organisaties.

 
Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]