Taxi’s mogen blindengeleidehonden niet langer weigeren

Binnenkort is het voor taxichauffeurs bij wet verboden om een blinde klant met geleidehond te weigeren in de taxi. Een jaar geleden trok ChristenUnie-SGP raadslid Setkin Sies al aan de bel naar aanleiding van diverse signalen dat blinden in Rotterdam nog geregeld geweigerd worden door taxichauffeurs omdat die bijvoorbeeld niet willen dat hun taxi vies wordt. “Iedereen snapt dat dit onacceptabel is en toch blijft het gebeuren, ondanks de vele afspraken met de taxibranche. Dan zit er niks anders op dan het per wet te verbieden”, aldus Sies die het voorstel van Staatssecretaris Mansveld omarmt.

De ChristenUnie-SGP wil dat de Rotterdamse taxibranche hun verantwoordelijkheid gaat nemen en zelf gaat controleren op de naleving van het verbod. Sies roept ook de gehandicaptenorganisaties op om melding te blijven maken van weigeringen zodat taxichauffeurs aangesproken en geconfronteerd kunnen worden met hun gedrag.

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]