Veiligheid voorop bij bezuinigingen RET

De RET moet bezuinigen om te komen tot een volledige kostendekkende exploitatie van de metro. Eén van de voorgestelde maatregelen is een nieuw inzetmodel voor de metrobeheerders, de RET medewerkers die nu in de hokjes zitten op de ondergrondse stations. “De ChristenUnie-SGP hecht net als alle andere politieke partijen zeer veel waarde aan de veiligheid in de Rotterdamse metro en op de stations, die mag wat mij betreft niet ter discussie staan.”, aldus raadslid Setkin Sies die daarom afgelopen raadsvergadering een motie indiende met als strekking dat de veiligheid niet achteruit mag gaan met deze nieuwe manier van werken. De motie is aangenomen.

De ChristenUnie-SGP steunde niet een motie van de rest van de oppositie om de RET terug te fluiten. Sies: “De RET is een zelfstandig bedrijf dat uitstekend zelf keuzes kan maken over de interne bedrijfsvoering, het zou niet zuiver zijn geweest als we ons daar als gemeenteraad mee hadden bemoeid. De veiligheid van de metroreiziger moet voorop staan, voor de rest is het aan de RET zelf om invulling te geven aan haar bezuinigingsopgave.”

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]