Laatste kans voor het Zuiderziekenhuis

Op aandringen van de ChristenUnie-SGP gaat het stadsbestuur nu in gesprek met twee zeer gerespecteerde partijen – stichting Stadsherstel en ontwikkelaar BOEi – over de mogelijke herontwikkeling van het Zuiderziekenhuis, hiermee bestaat er nog een kleine kans dat het unieke complex behouden blijft voor de stad. Burgerraadslid Mark de Boer: “Deze partijen laten zien dat de herontwikkeling van het Zuiderziekenhuis nog steeds heel goed mogelijk is maar dat vraagt wel om de politieke wil om terug te komen op verkeerde besluiten uit het verleden. Rotterdam had immers nooit mogen instemmen met sloop van het historische ensemble maar had herontwikkeling als een harde eis op tafel moeten leggen.”

De ChristenUnie-SGP is blij dat het stadsbestuur nu de bereidheid toont om het gesprek aan te gaan met partijen als BOEi en Stadsherstel om een eventuele herontwikkeling te forceren. Het is de wens van De Boer dat het historische ensemble (poortgebouw + hoofdgebouw + zijvleugels) behouden blijft en getransformeerd wordt tot een uniek en hoogwaardig woonmilieu: “Alleen dan kan deze ontwikkeling bijdragen aan een aantrekkelijk en gevarieerd woningaanbod op Rotterdam Zuid.”

In een eerder stadium heeft een andere partij – de BVR Groep – een animatie gemaakt van hoe de herontwikkeling van het Zuiderziekenhuis er eventueel uit zou kunnen zien:

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]