Stadsbestuur helpt succesvol P+R beleid om zeep

De ChristenUnie-SGP is niet blij met het voorstel van het nieuwe stadsbestuur (Leefbaar, D66 en CDA) om het gratis parkeertarief voor de P+R garages af te schaffen. Burgerraadslid Mark de Boer: “De afgelopen jaren is volop geïnvesteerd in goede P+R faciliteiten om bezoekers zo veel mogelijk te verleiden hun auto aan de rand van de stad neer te zetten. Dit beleid, dat ook moet bijdragen aan een betere luchtkwaliteit, helpt het stadsbestuur vakkundig om zeep door een financiële prikkel weg te nemen. Doorkarren naar het centrum wordt zo weer een stuk aantrekkelijker en dat is nu juist wat we niet willen!”

In een artikel op Rijnmond.nl maakt wethouder Visser de vergelijking met de drie andere grote steden waar het tarief ook enkele euro’s is. “Het grote verschil is dat je daar voor 3 á 4 euro ook gelijk een dagkaartje voor het openbaar vervoer krijgt, soms zelfs meerdere. In Rotterdam komt bovenop de 2 euro die je moet gaan betalen ook nog de reiskosten per persoon. In je eentje is dat nog wel te doen maar als je met meerdere personen reist dan is het een stuk aantrekkelijker om door te rijden naar de binnenstad, terwijl we dat juist probeerden te voorkomen met die peperdure P+R garages.”

De ChristenUnie-SGP staat wel open voor discussie over het huidige P+R systeem. “We moeten zoeken naar een systeem dat zoveel mogelijk automobilisten weet te verleiden om niet door te rijden naar het stadscentrum. Goed dat de wethouder daarbij kijkt naar andere steden maar dan moet dat wel in z’n totaliteit gezien worden. Met alleen een tariefsverhoging om de gemeentekas te spekken gaat de vergelijking volledig mank. Prima om een paar euro voor parkeren te vragen maar dan wel in combinatie met een .”, aldus De Boer.

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]