ChristenUnie-SGP pleit voor soepelere regels dakterrassen

 
De ChristenUnie-SGP wil dat het voor Rotterdamse woningeigenaren eenvoudiger wordt om een dakterras aan te leggen. Zo moet het mogelijk zijn om extra buitenruimte toe te voegen aan bijvoorbeeld bovenwoningen. Dit komt volgens commissielid Mark de Boer niet alleen de woningwaarde ten goede maar moet er ook voor zorgen dat het aantrekkelijker wordt om in de stad te blijven – of juist komen – wonen bij gebrek aan woningen met een tuintje. De Boer heeft dit onderwerp geagendeerd voor een speciale commissievergadering over het Rotterdamse woonbeleid, die binnenkort zal plaatsvinden.

Momenteel geldt in diverse wijken de regel dat dakterrassen maximaal 6 m2 mogen zijn, dit is vaak maar een fractie van de totale oppervlakte van het dak. De Boer: “Wij willen graag met het stadsbestuur en de andere leden van de gemeenteraad in gesprek om tot een nieuwe regeling te komen die enerzijds voorkomt dat er een wildgroei ontstaat aan nieuwe dakopbouwen maar tegelijk wel voldoende ruimte biedt aan bewoners om een prettige buitenruimte toe te voegen aan de woning.”

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]