Rotterdammers ontevreden over parkeren in eigen binnenstad

 
Uit jaarlijks onderzoek (in opdracht van de gemeente Rotterdam) blijkt dat 62% van de Rotterdammers negatief tot zeer negatief is over parkeren in de Rotterdamse binnenstad. Volgens ChristenUnie-SGP raadslid Setkin Sies had ook gevraagd moeten worden naar de reden van ontevredenheid: “Dat is nu niet gebeurd, net als dat we niet weten waarom men bijvoorbeeld niet heeft gekozen voor de fiets of het openbaar vervoer om naar het centrum te komen. Jammer, met die informatie in de hand kun je namelijk werken aan maatregelen om het binnenstedelijke autoverkeer terug te dringen om zo de luchtkwaliteit te verbeteren.”

De ChristenUnie-SGP heeft het stadsbestuur in schriftelijke vragen opgeroepen om volgend jaar de respondenten ook te vragen waarom ze wel of niet tevreden zijn over parkeren in de binnenstad en waarom ze er überhaupt voor hebben gekozen met de auto te komen. Sies: “Het zou natuurlijk veel mooier zijn als steeds meer Rotterdammers de fiets pakken of het openbaar vervoer gebruiken om naar de stad te gaan. Dat komt niet alleen de luchtkwaliteit ten goede maar zorgt ook dat er voldoende parkeercapaciteit overblijft voor bezoekers van buiten de stad.”

Fietsvoorzieningen
Uit de enquête bleek ook dat 45% van de Rotterdammers negatief is over het stallen van de fiets in de binnenstad. “Hier moet snel verbetering in komen. Ik wil dan ook van het stadsbestuur weten welke maatregelen ze gaat nemen om het voor Rotterdammers aantrekkelijker te maken met de fiets naar de binnenstad te komen.”, aldus Sies die zelf ook een suggestie doet: “Rond het kernwinkelgebied moet je vaak maar hopen dat er nog een lantaarnpaal vrij is om je fiets tegenaan te zetten met een rommelig straatbeeld als gevolg. Wat ons betreft mogen er een stuk meer fietsnietjes in het centrum bijkomen en onderzoekt de gemeente de aanleg van een grote fietsenstalling in het kernwinkelgebied.”

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]