ChristenUnie-SGP Rotterdam stapt uit coalitieonderhandeling

De ChristenUnie-SGP is na intern beraad tot de conclusie gekomen dat de uitkomst van de coalitieonderhandelingen op enkele cruciale onderwerpen, steun of volwaardige deelname aan een coalitie van Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA in de weg staat.

Fractievoorzitter Setkin Sies: “Twee weken geleden is de ChristenUnie-SGP gevraagd om steun aan de beoogde coalitie te overwegen. Dit verzoek hebben wij zeer serieus genomen. Hoewel de ChristenUnie-SGP op hoofdlijnen in kan stemmen met een groot deel van het concept coalitieakkoord, is het verschil van mening op enkele cruciale onderwerpen te groot om geheel geloofwaardig en zonder gewetensbezwaren een handtekening te zetten onder dit akkoord. De ChristenUnie-SGP zal de komende vier jaar vanuit de gemeenteraad – met een constructieve houding zoals u die van ons mag verwachten – werken aan een Mooierdam.”

Pas na de officiële presentatie van het coalitieakkoord zal de ChristenUnie-SGP ingaan op de inhoudelijke bezwaren die hebben geleid tot dit besluit.

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]