“Stem in uw gebiedscommissie op een bewonerspartij!”

De ChristenUnie-SGP roept de Rotterdamse kiezer op om voor de nieuwe gebiedscommissies (indien mogelijk) op een bewonerspartij te stemmen. Lijsttrekker Setkin Sies wil hiermee bewoners ondersteunen die zich met hart en ziel inzetten voor hun wijk: “Zij weten als geen ander wat er speelt in de wijk. Voor hen zijn deze gebiedscommissies bedoeld. Ik stoor mij dan ook aan politieke partijen die gretig deze zetels najagen en denken dat het draait om politieke macht.” De ChristenUnie-SGP zet daad bij het woord en neemt – als enige politieke partij in Rotterdam – niet deel aan de verkiezingen voor de 14 gebiedscommissies om zo ruimte te geven aan bestuurlijk talent in de samenleving.

Op 19 maart kiest Rotterdam naast de gemeenteraad ook de leden van de 14 gebiedscommissies. Deze commissies vormen samen het nieuwe bestuurlijke model ter vervanging van de huidige deelgemeenten. Het is de bedoeling dat de gekozen gebiedsbestuurders de wensen en behoeften uit de 14 stadswijken in kaart gaan brengen in een gebiedsplan en vervolgens de verantwoordelijkheid gaan dragen voor de uitvoering daarvan. Er gaat nog veel meer veranderen, lees het artikel ‘participatie centraal bij gebiedsbestuur’ voor meer informatie.

Bewonerspartijen
Sies hoopt dat veel Rotterdammers zijn stemadvies ter harte nemen en voor de gebiedscommissie op één van bewonerslijsten (in totaal 34 verspreid over heel Rotterdam) stemmen. Om hen nog een extra steun in de rug te geven heeft de ChristenUnie-SGP een online podium gemaakt waar alle bewonerslijsten zichzelf mogen presteren. “Zo willen we onze eigen achterban helpen bij het maken van een keuze en de bewonerslijsten helpen om tegen het verkiezingsgeweld van de gevestigde politiek op te boksen.”

Vanzelfsprekend doet de ChristenUnie-SGP wel mee aan de verkiezingen voor de gemeenteraad. Sies: “Stem 19 maart ChristenUnie-SGP als u ook vindt dat de politiek op z’n tijd een stapje terug moet doen.”

Gebiedsbesturen

Op 19 maart kiest Rotterdam naast de gemeenteraad ook de leden van de 14 gebiedsbesturen. De ChristenUnie-SGP vindt dat deze besturen a-politiek horen te zijn. Juist in dit nieuwe bestuursmodel – waarin participatie centraal staat – mag het niet draaien om politieke macht. We storen ons daarom aan de gevestigde politieke partijen die gretig deze zetels najagen. De ChristenUnie-SGP zet daad bij het woord en neemt zelf niet deel aan de verkiezingen voor de 14 gebiedsbesturen om zo ruimte te geven aan bestuurlijk talent in de samenleving. Ons pleidooi is daarom: stem voor de gebiedsbesturen niet op een politieke partij!

Op cusgprotterdam.nl/gebiedsbesturen kunt u kennismaken met de diverse bewoners en verenigingen die in de gebiedsbesturen een uitstekend alternatief vormen voor de gevestigde politieke partijen.

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]