Compliment aan wethouders Van Huffelen & Baljeu voor een toegankelijk Rotterdam Centraal

Donderdag 13 maart is de officiële opening van het indrukwekkende Rotterdam Centraal, een prachtig nieuw station met internationale allure. ChristenUnie-SGP raadslid Setkin Sies is trots op de nieuwe stadsentree: “Rotterdam heeft er een icoon bij! Ik ben ook erg tevreden over de toegankelijkheid van het nieuwe station voor mensen met een visuele of lichamelijke beperking. Complimenten aan wethouders Van Huffelen en Baljeu die oa de Vereniging Gehandicaptenorganisaties Rotterdam nauw hebben betrokken bij de inrichting van de buitenruimte.”

Twee jaar geleden publiceerde de ChristenUnie-SGP in samenwerking met de Vereniging Gehandicaptenorganisaties Rotterdam (VGR) het boekje Buitengewoon, de toegankelijkheid van de Rotterdamse buitenruimte met daarin tientallen voorbeelden van obstakels in de buitenruimte. Zoals bijvoorbeeld plantenbakken of bouwhekken die passeren met een rolstoel of scootmobiel onmogelijk maken, onlogische of doodlopende blindegeleidelijnen routes en vele andere obstakels die de mobiliteit van gehandicapten beperken.

Expertise gebruiken
Om hier voor eens en altijd een punt achter te zetten pleitte de ChristenUnie-SGP er in 2012 voor om in het ontwerpproces van de buitenruimte gebruik te maken van de expertise van belangenorganisaties – zoals de VGR – om zo de toegankelijkheid te verbeteren. Sies: “We zijn blij dat de wethouder toen de handschoen heeft opgepakt en invulling wilde geven aan ons pleidooi voor een toegankelijkere buitenruimte voor alle Rotterdammers.”

Zeer toegankelijk
Het nieuwe Rotterdam Centraal is volgens de ChristenUnie-SGP een prachtig voorbeeld van de nieuwe manier van werken in Rotterdam. “Ik krijg van de gehandicaptenorganisaties terug dat zij zeer positief zijn over de manier waarop ze zijn betrokken bij het ontwerpproces van de buitenruimte. Het nieuwe stationsplein is in hun ogen zeer toegankelijk.”, aldus een tevreden Setkin Sies.

Download hier de digitale versie van het boekje Buitengewoon, de toegankelijkheid van de Rotterdamse buitenruimte.

Meer informatie over de officiële opening op: rotterdam.nl/openingrotterdamcentraal

Een toegankelijke stad

De ChristenUnie-SGP staat voor een toegangelijke stad voor alle Rotterdammers. Waar nodig investeert de gemeente extra in een toegankelijke buitenruimte, openbaar vervoer en voorzieningen voor ouderen en minder validen.

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]