Twee inspirerende workshops in ‘crisistijd’

Met de workshops ‘Help, ik ben mijn baan kwijt! Is ondernemen iets voor mij?’ en ‘Er is geen crisis, het is een value-shift’ wil topondernemer Alderik Bos jou laten nadenken over nieuwe kernwaarden die geheid een paradigmashift veroorzaken in jouw kijk op de economie en wellicht ook op jouw onderneming. “Het is mijn bedoeling je te prikkelen en uit te dagen om mee te gaan op reis naar de wereld na de crisis, die volgens mij vandaag al kan beginnen. Er is maar één belemmering, dat zijn wij, daar wil ik graag iets aan doen!”

Let op! Vooraf aanmelden is verplicht. Onderaan deze pagina kunt u zich inschrijven voor één of meerdere sessies.

Denk je na over je toekomst, je bijdrage aan de samenleving? Vraag je je af of je moet gaan ondernemen? Zit je in zwaar weer met je bedrijf? Wil je wellicht een studierichting kiezen? Zit je op een dood spoor? Wordt je moe van mensen die de crisis overal de schuld van geven? Of gaat het juist fantastisch en wil je sparren met anderen? Je bent van harte welkom. Alles mag gezegd en gevraagd worden, als het maar met respect gebeurt.

Over de spreker
Alderik Bos MBA (1969): Begon in 1999 met ondernemen. Had meerdere bedrijven in voornamelijk de Liftenbranche. Heeft successen en fiasco’s meegemaakt, waar hij zich niet voor schaamt. Studeren deed hij altijd tegelijk met werken. Zo is theorie en praktijk gelijk opgegaan. Momenteel is hij directeur eigenaar van zijn Liftadviesbureau. Alderik gelooft in Leiding, maar vind dat mensen zelf Verantwoording moeten nemen voor hun daden en doet zaken op basis van Vertrouwen. Zijn doel voor 2014 is te werken aan meer Verbinding. Dat is zijn motivatie om een bijdrage te leveren aan Mooierdam.

Help, ik ben mijn baan kwijt! Is ondernemen iets voor mij?

Gefeliciteerd, misschien ben je wel door moeder vogel uit het veilige nest gegooid en moet je nu zelf leren vliegen. Waaruit haal jij je zekerheid? Uit je contract voor onbepaalde tijd, je koophuis of je pensioen? In welke tijd leef jij? Type je jou brieven ook nog altijd op een typemachine? Nee in 2014 zul je je zekerheid uit nieuwe bronnen moeten halen. Mag ik je uitdagen om uit je comfortzone te komen, om je kansen als ondernemer te gaan beproeven? Oh, je bent geen ondernemer. Wie zegt dat? Je moet niet geloven wat ze allemaal zeggen. Waar geloof jij in en wat zou je daarmee kunnen bereiken?
4 maart 2014
15:00 – 17:30
locatie: Mooierdam (Coolsingel 71, Rotterdam)
11 maart 2014
19:30 – 22:00
locatie: Mooierdam (Coolsingel 71, Rotterdam)

Er is geen crisis, het is een value-shift

De stelling van Alderik: We leven in een nieuwe werkelijkheid. Waarom? dat zal ik je vertellen. Dat betekent dat we binnen de kaders van deze nieuwe werkelijkheid er weer wat van moeten maken. En tal van bedrijven lukt het om dat te doen.Waarom? Daar zullen we eens bij stil staan en dan proberen jouw vertaalslag te maken. Daarnaast geloof ik dat er nieuwe (kern-) waarden zijn die de oude vervangen. Ik heb daar een heel rijtje van als voorbeeld. Deze nieuwe kernwaarden veroorzaken een paradigmashift in jouw kijk op de economie en wellicht ook op jouw business. Het is mijn bedoeling je te prikkelen en uit te dagen om mee te gaan op reis naar de wereld na de crisis, die volgens mij vandaag al kan beginnen. Er is maar een belemmering, dat zijn wij, daar wil ik graag iets aan doen!
4 maart 2014
19:30 – 22:00
locatie: Mooierdam (Coolsingel 71, Rotterdam)
11 maart 2014
15:00 – 17:30
locatie: Mooierdam (Coolsingel 71, Rotterdam)

Aanmeldingsformulier:

[contact-form to=’m.deboer@rotterdam.christenunie.nl’ subject=’Aanmelding workshop Alderik Bos’][contact-field label=’Volledige naam:’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail:’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Kies uw workshop:’ type=’select’ required=’1′ options=’4 maart | 15:00 – 17:30 | Help%26#x002c; ik ben mijn baan kwijt!,11 maart | 19:30 – 22:00 | Help%26#x002c; ik ben mijn baan kwijt!,4 maart | 19:30 – 22:00 | Er is geen crisis,11 maart | 15:00 – 17:30 | Er is geen crisis’/][contact-field label=’Eventuele vragen/opmerkingen:’ type=’textarea’/][/contact-form]

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]