Pop-up store Mooierdam op de Coolsingel

Op vrijdag 17 januari trapte de ChristenUnie-SGP haar verkiezingscampagne af met de opening van pop-up store Mooierdam aan de Coolsingel! Door een podium te bieden aan tal van sociale, eerlijke, duurzame en creatieve initiatieven uit de stad willen we laten zien wat we belangrijk vinden voor de stad Rotterdam, zoals sociaal ondernemerschap, vakmanschap, duurzame ontwikkeling en een economie waarin deze thema’s centraal staan. “Deze initiatieven lopen voorop in het stukje bij beetje mooier maken van Rotterdam. Als politiek past ons daarom een bescheiden houding.”, aldus ChristenUnie-SGP lijsttrekker Setkin Sies.

ChristenUnie Tweede Kamerlid Carola Schouten en lijsttrekker Setkin Sies openden pop-up store Mooierdam officieel met een druk op de knop en gaven daarmee tevens het startsein van de verkiezingscampagne!
“Ik doe mijn hand wel boven,” zei Carola Schouten wijselijk toen ze het enthousiasme zag waarmee Setkin Sies een klap op de knop wilde geven…
Het was propvol en de ruiten waren beslagen. We hebben echt genoten van al het enthousiasme! Dank aan iedereen die ons bezocht!
 
Lees meer over ons Mooierdam initiatief aan de hand van de onderstaande veelgestelde vragen:

Wat is het doel van de pop-up store Mooierdam?
Rotterdam op een nieuwe manier laten kennismaken met het positieve geluid van de ChristenUnie-SGP. Veel mensen slaan ons automatisch over omdat we een christelijke partij zijn of tot nu toe slechts één zetel in de gemeenteraad hebben. Onterecht, want een hoop Rotterdammers komen bij stemwijzers toch echt bij de ChristenUnie-SGP uit. We zijn zo gek nog niet! Ontdek bijvoorbeeld hier waarom ons positief-christelijke geluid zo belangrijk is voor Rotterdam.

Vanwaar de naam Mooierdam?
Mooierdam is gewoon Rotterdam, alleen dan positief. Dat positieve kunnen we wat ons betreft wel gebruiken in Rotterdam, helemaal in verkiezingstijd! Dus niet zeuren dat het beleid van het stadsbestuur zo slecht was maar juist vooruitkijken en ook benoemen wat er goed ging. De Mooierdam pop-up store is voor de ChristenUnie-SGP dan ook het startpunt van een positieve verkiezingscampagne!

Waarom op de Coolsingel?
In onze zoektocht naar een geschikt pand stuitte we op dit leegstaande pand aan de Coolsingel. Zonde natuurlijk, want op de Coolsingel is al weinig te beleven. Met Mooierdam geven we een nieuwe (tijdelijke) bestemming aan 600m2 leegstaande winkelruimte midden op de Coolsingel. Wij een mooie locatie en de Coolsingel krijgt er weer wat levendigheid bij!

Wat is er allemaal in Mooierdam te zien?
Bij binnenkomst stap je in de pop-up store met producten van oa Rubbish Design, Hip & Duurzaam Schiebroek, Woody Woody, Kleerlijk, Moko en nog vele anderen. Wie verder door het pand loopt komt een kunstexpositie tegen, een innovatief stadslandbouw concept (Aquaponics) en de fotostudio van Rogier Bos. Initiatiefnemers van de alternatieve Rotterdamse munt de Dam openen in Mooierdam een Dambassade en er komt een exporuimte voor exposities over onderwerpen/thema’s uit het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie-SGP. Past dat allemaal wel? Jazeker, we hebben immers 600m2 tot onze beschikking!

Tot en met begin februari maakt het Mooierdam-pand ook onderdeel uit van het eerbetoon aan een avenue (Coolsingel). Op één van onze etalageruiten is in de avonduren een filmproductie te zien van de Canadese filmmaker Mark Lewis.

Steunen alle initiatieven in Mooierdam ook automatisch de ChristenUnie-SGP?
Sommigen wel, maar lang niet iedereen. Wel zijn alle bewoners van het Mooierdam-pand op de hoogte dat het pand duidelijk geassocieerd zal worden met de verkiezingscampagne van de ChristenUnie-SGP en hebben aangegeven daar geen moeite mee te hebben.

Nieuwsgierig geworden? Kom gewoon eens langs en laat u verrassen! Mooierdam is vanaf vrijdag 17 januari geopend van dinsdag tot zaterdag van 10 tot 17u (vrijdag tot 21u).

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]