Hergebruik meubilair Rotterdamse ambtenaren

 

In april 2013 besloot de Rotterdamse gemeenteraad over de investering die nodig was om de nieuwe ambtenarenhuisvesting – de ‘verticale stad’ De Rotterdam en het nieuw te bouwen Stadskantoor – in te richten. In plaats van overal simpelweg nieuw meubilair te plaatsen vroeg de ChristenUnie-SGP samen met het CDA en GroenLinks aandacht voor het hergebruik van het bestaande meubilair. Een motie hierover werd met ruime meerderheid aangenomen in de gemeenteraad.

UPDATE: Wethouder Moti laat in een brief weten dat de gemeente Rotterdam 1,1 miljoen euro verwacht te besparen door ons hergebruik voorstel.

In september 2010 heeft ChristenUnie-SGP raadslid Setkin Sies al voorgesteld om in de eigen organisatie meer in te zetten op hergebruik:

“Twee dingen vielen me op als nieuwkomer, ten eerste is dat u tweedehands artikelen als een goede vervanging van nieuwe artikelen ziet dus ik stel voor dat de gemeente met de inrichting van nieuwe kantoren daar ook gebruik van gaat maken. U noemt het als een goed alternatief dus ik stel voor dat de gemeente in haar eigen organisatie dit als bezuinigingsoptie meeneemt. (…)”

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]