Overlast coffeeshops terugdringen

 
 

Coffeeshops zorgen voor veel overlast in woonwijken en stellen het woonplezier van Rotterdammers soms flink op de proef. De ChristenUnie-SGP wil daarom coffeeshop eigenaren verplichten de overlast terug te dringen. “Wie zich daar onvoldoende voor inzet, moet sluiten!”, aldus raadslid Setkin Sies. “Wat ons betreft krijgen alle coffeeshophouders de verplichting een beheerscommissie in te stellen met daarin omwonenden, de gemeente en de wijkagent om snel en adequaat overlast te signaleren en aan te pakken. Met een ‘wij kunnen niet zoveel doen aan de parkeeroverlast’ houding nemen we geen genoegen meer!”

Ieder jaar worden de vergunningen van coffeeshops opnieuw bekeken om zodoende te blijven controleren op mogelijke misstanden. Als het aan de ChristenUnie-SGP ligt krijgen deze nieuwe beheerscommissies ook zeggenschap over het wel of niet opnieuw verlenen van de vergunning op basis van de bereidheid van de vergunninghouder om adequaat de overlast tegen te gaan.

Burgemeester Aboutaleb komt binnenkort met een reactie op het voorstel van de ChristenUnie-SGP.

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]