Inzet voor behoud Zuiderziekenhuis

Opnieuw staat een uniek historisch pand op de sloopnominatie, namelijk het Zuiderziekenhuis. Nog niet zo lang geleden werd overwogen het prachtige complex uit te roepen tot monument, nu is het stadsbestuur voornemens een sloopvergunning af te geven zodat het voormalig ziekenhuis plaats kan maken voor tientallen goedkope woningen. ChristenUnie-SGP commissielid Willem Sonneveld zou het bijzonder jammer vinden als op deze a-locatie op Rotterdam Zuid goedkope woningen zouden komen terwijl het huidige complex met zijn unieke karakter juist kansen biedt voor het creëren van een uniek hoogwaardig woon- en leefmilieu. Op initiatief van de ChristenUnie-SGP sprak de gemeenteraad op 18 december over de sloopplannen.

Bekijk hier de bijdrage van commissielid Willem Sonneveld:

Het antwoord op de laatste vraag van commissielid Sonneveld is vier miljoen euro, dat is het bedrag dat de gemeente Rotterdam in het complex zou moeten investeren om herontwikkeling mogelijk te maken. Luister het gehele debat hier terug.

Dit is niet het eerste historische pand waar de ChristenUnie-SGP voor in de bres springt, zo werd onlangs de petitie Stop sloop op het Noordereiland overhandigd en kwamen we samen met anderen in verzet tegen de sloop van Ons Blok. Op initiatief van de ChristenUnie-SGP gaat het stadsbestuur nu ook een notitie opstellen over het historisch besef van de stad. Volgens ons is dit hard nodig omdat momenteel in Rotterdam een heldere visie op het behoud van markante historische gebouwen ontbreekt.

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]