Debat over toekomst ‘deelgemeenten’

Op 19 maart 2014 kiezen Rotterdammers naast de gemeenteraad ook de leden van de 14 gebiedsbesturen. De ChristenUnie-SGP vindt dat deze besturen a-politiek horen te zijn. Raadslid Setkin Sies: “Juist in dit nieuwe bestuursmodel zou het niet mogen draaien om politieke macht. Als je dit beoogt bij de gebiedsbesturen dan heb je volgens mij niet begrepen dat de Rotterdammer nu aan zet is. Dat hun wensen, behoeften en initiatieven centraal staan.” De ChristenUnie-SGP zet daad bij het woord en neemt zelf niet deel aan de verkiezingen voor de 14 gebiedsbesturen.

De gebiedsbesturen vormen samen het nieuwe bestuurlijke model ter vervanging van de huidige deelgemeenten. Het is de bedoeling dat de gebiedsbestuurders de wensen en behoeften uit de 14 stadswijken in kaart gaan brengen in een gebiedsplan en vervolgens de verantwoordelijkheid gaan dragen voor de uitvoering daarvan. Er gaat nog veel meer veranderen, hierover schreven wij eerder dit jaar het artikel ‘participatie centraal bij gebiedsbestuur’.

Sies stoort zich aan andere politieke partijen die zo veel mogelijk zetels in de gebiedsbesturen proberen te bemachtigen: “Ik roep de politieke partijen in Rotterdam dan ook op om minder gretig de gebiedsbestuur zetels na te jagen en in plaats daarvan juist ruimte te bieden aan bestuurlijk talent in de samenleving.” Lees hierover meer in het artikel ‘gebiedsbesturen horen a-politiek te zijn’.

Vanzelfsprekend doet de ChristenUnie-SGP wel mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart aanstaande, met onze huidige fractievoorzitter Setkin Sies als lijsttrekker!

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]