Religieuze top over Rotterdam Zuid

Op 3 december kwamen talloze religieuze instellingen en organisaties bij elkaar om te praten over de aanpak van het Nationaal Programma Zuid. Tot nu toe werd alleen gesproken met burgers, bedrijven en gesubsidieerde instellingen maar werden bijvoorbeeld kerken niet betrokken in het proces terwijl deze graag meedenken en vaak zeer maatschappelijk betrokken en actief zijn. De religieuze top is een initiatief van ChristenUnie-SGP raadslid Setkin Sies.

Binnen het focusgebied van het Nationaal Programma Zuid staan tientallen zeer maatschappelijk betrokken kerken en moskeeën die zelf aangeven constructief te willen meedenken over de aanpak van de problemen op Rotterdam Zuid. “Deze religieuze instellingen leveren nu al een belangrijke vrijwillige bijdrage aan de sociale vraagstukken op Zuid. Ik ben dan ook blij dat deze partijen betrokken gaan worden bij de uitvoering van het Nationaal Programma.”, aldus Sies.

Tel je zegeningen
Religieuze en levensbeschouwelijke organisaties spelen een belangrijke rol in de Rotterdamse samenleving en dragen daar ook veel aan bij. Dat blijkt onder andere uit het onderzoeksrapport Tel je zegeningen uit 2008. Alleen al door de inzet van bijvoorbeeld kerken bespaart de stad jaarlijks tussen de 110 en 133 miljoen euro door activiteiten op het gebied van psychosociale en maatschappelijke zorg en hulpverlening.

Volgens raadslid Setkin Sies laat dit zien hoe onmisbaar de inzet is van al deze organisaties voor de stad: “En juist daarom is het belangrijk om hen als volwaardige partners te zien en te betrekken bij sociale vraagstukken in de stad. Deze religieuze top is daarvoor een mooie eerste stap.”

Volop aandacht in het Nederlands Dagblad voor de religieuze top die gister op Rotterdam Zuid werd gehouden op initiatief van de ChristenUnie-SGP. Lees het volledige artikel (vervolg op voorpagina-artikel hierover) op ND.nl!

Ook trouw schreef op haar website over de top: Gemeente, kerk en moskee pakken samen probleemwijken aan

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]