Er is nog hoop voor de Van Ghentkazerne!

Volgens ChristenUnie Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers is er nog hoop op het behoud van de Van Ghentkazerne. Tijdens het debat (op 6 november) over de toekomst van de Nederlandse krijgsmacht liet de Minister van Defensie in reactie op onder andere vragen van Segers weten in gesprek te blijven met burgemeester Aboutaleb over het mogelijke behoud van de Rotterdamse kazerne. ChristenUnie-SGP raadslid Setkin Sies is blij met de inzet van zowel Segers als burgemeester Aboutaleb om de kazerne voor de stad te behouden.

Rotterdammers keerden zich eerder al massaal tegen de voorgenomen sluiting van de Van Ghentkazerne, het opleidingscentrum van de mariniers dat al twee eeuwen lang verbonden is aan de Maasstad. De kazerne heeft een bijzondere historische band met de stad en draagt daarnaast met haar aanwezigheid bij aan het beeld van een veilige internationale haven. De ChristenUnie-SGP steunt dan ook iedere inspanning voor behoud van de kazerne voor de stad.

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]