Opheldering over ontslag klokkenluider moskee-internaten

De ChristenUnie en de SGP in de Tweede Kamer willen opheldering over het ontslag van de klokkenluider die misstanden in moskee-internaten aankaartte. ChristenUnie Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers heeft hierover samen met de SP schriftelijke vragen gesteld aan de minister van Sociale zaken en Werkgelegenheid. Segers: “Ik zie graag dat de minister met de gemeente in gesprek gaat over de kwestie. Naar onze mening had deze ambtenaar niet ontslagen mogen worden.” ChristenUnie-SGP raadslid Setkin Sies deelt deze mening.

De klokkenluider kreeg woensdag zijn ontslagbrief van de gemeente wegens ernstig plichtsverzuim door het lekken van vertrouwelijke informatie en het creëren van een onveilig gevoel door het maken van geluidsopnamen. “De klokkenluider bracht serieuze misstanden aan het licht. Voor Rotterdam had dit juist een moment moeten zijn om de integriteit binnen de organisatie onder de loep te nemen. Het ontslag van de klokkenluider is absoluut het verkeerde signaal.”, aldus raadslid Sies.

Naar aanleiding van onder andere deze kwestie pleitte de ChristenUnie-SGP in Rotterdam er eerder dit jaar voor om integriteit permanent op de agenda te zetten.

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]