Zij wordt uitgebuit…

 
Ieder jaar worden in Nederland duizenden vrouwen, mannen en zelfs kinderen op allerlei manieren uitgebuit. Onder valse voorwendselen accepteren zij een baan om vervolgens te werken onder de bedreiging van lichamelijk en geestelijk geweld. Ze worden meestal tewerkgesteld in de prostitutie maar ook in sectoren als de land- en tuinbouw, horeca, bouw en in de huishouding. Slachtoffers worden vaak opgezadeld met hoge schulden, soms zelfs verkocht… Vandaag, op de Europese dag tegen mensenhandel vragen wij uw aandacht voor deze mensonterende praktijken.

Waar wij ons voor inzetten
Zowel de ChristenUnie als de SGP zetten zich vanuit de landelijk politiek – samen met vele betrokken organisaties – in voor het terugdringen van mensenhandel en uitbuiting in de seksbranche. “De ChristenUnie wil niets liever dan dat prostitutiebezoek illegaal is en dat de moderne slaven van onze tijd vrij komen. Voordat het zover is, moet er nog heel veel gebeuren in Nederland. Er is verandering in denken nodig, een nieuwe moraal en wetgeving die mannen en vrouwen echt beschermt tegen uitbuiting.” (bron) Daarom werkt ChristenUnie Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers aan een initiatiefwetsvoorstel om ook klanten van uitgebuite prostituees strafbaar te stellen.

ChristenUnie-SGP Rotterdam heeft zich eind vorig jaar ingezet voor anderhalve ton extra voor uitstapprogramma prostituees. “Als vrouwen willen ontsnappen aan de mensonwaardige seksbranche dan moet dit direct kunnen.”, aldus raadslid Setkin Sies die blij is dat er in Rotterdam blijvend wordt geïnvesteerd in het programma.

Wat kun jij doen?
Ook jij kunt betrokken raken in de strijd tegen mensenhandel en de mistanden in de prostitutie. Je kunt natuurlijk beginnen met meebidden voor de vele slachtoffers van mensenhandel. Daarnaast kun je betrokken raken bij de vele organisaties die actief zijn met hulpverlening op het gebied van mensenhandel en prostitutie. Je kunt ze financieel steunen, maar misschien ook als vrijwilliger?

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]