Good Samaritan Law tegen voedselverspilling

ChristenUnie Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber pleit voor een zogenaamde Good Samaritan law, wetgeving om de voedselverspilling tegen te gaan. De bedoeling is dat supermarkten hierdoor gemakkelijker voedsel kunnen weggeven aan bijvoorbeeld voedselbanken, voedsel dat nu nog te vaak in de afvalcontainer belandt. Dik-Faber: “Terwijl 70.000 gezinnen in ons land afhankelijk zijn van de voedselbanken, belandt iedere dag weer prima voedsel in de afvalcontainer. Dit is mij een doorn in het oog. U toch ook?”

Lees hier meer over de Good Samaritan law.

De ChristenUnie-SGP in Rotterdam steunt van harte het initiatief van Kamerlid Dik-Faber. “Ook in Rotterdam zijn veel gezinnen afhankelijk van de voedselbank, zoveel zelfs dat de voedselbank de vraag nauwelijks aankan. Het zou dan ook fantastisch zijn als supermarkten in Rotterdam minder gaan weggooien maar juist ruimhartig mogen weggeven.”, aldus raadslid Setkin Sies.

Niet alleen politieke partijen vragen vandaag – Wereldvoedseldag – aandacht voor voedselverspilling. Met het project 38h Waste & Glory wil de Pauluskerk het wereldrecord koken verbreken met voedsel dat normaal gesproken weggegooid zou worden. De ChristenUnie-SGP draagt dit initiatief een warm hart toe!

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]