Afschaffing hondenbelasting?

Sinds deze week riskeren hondenbezitters in Charlois een boete als ze tijdens het uitlaten niks bij zich hebben om de hondenpoep mee op te ruimen. “Een goede ontwikkeling!”, vindt ChristenUnie-SGP raadslid Setkin Sies. “In eerste instantie zijn burgers zelf verantwoordelijk voor een schone stad. Als iedereen zich hiervoor inzet zou de stad er een stuk mooier uitzien en kan bijvoorbeeld ook de afvalstoffenheffing omlaag of de hondenbelasting worden afgeschaft.” Sies ziet graag dat de regeling voor heel de stad gaat gelden.

Een opruimplicht voor hondenpoep bestaat al langer in Rotterdam maar dat blijkt lastig te handhaven, een stadswacht zal een baasje op heterdaad moeten betrappen. Met deze nieuwe regeling kunnen stadswachten ook controleren of het baasje überhaupt de intentie heeft om de hondenpoep op te ruimen.

Hondenbelasting afschaffen?
Hondenbezitters reageerden niet erg enthousiast op de nieuwe regel in Charlois. Vooral de vraag waarom ze dan nog hondenbelasting moeten betalen is wat de ChristenUnie-SGP betreft een zeer terechte vraag. “Als deze maatregel en de strikte handhaving daarvan zorgt voor een forse verlaging van de overlast dan is afschaffing van de hondenbelasting wat mij betreft een hele logische stap.”

Hondenpoep staat op nummer één op de lijst van ergernissen van Rotterdammers.

In mei pleitte de ChristenUnie-SGP al voor strenger optreden tegen het veroorzaken van zwerfafval: Streng optreden tegen zwerfafval

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]