Ethisch kader bij huishoudelijke verzorging

Er is de laatste maanden veel veranderd op het gebied van de huishoudelijke verzorging. Door de decentralisatie, de herindicatie van de benodigde zorg – veelal een vermindering – en de aanbesteding is er een duidelijk mentaliteitsverschil zichtbaar tussen de verschillende aanbieders van huishoudelijke verzorging. De ChristenUnie-SGP pleit daarom voor een ethisch kader bij toekomstige aanbestedingen zodat commercieel belang nooit boven het welzijn van de hulpbehoevende komt te staan.

De ChristenUnie-SGP heeft geen bezwaar tegen commerciële belangen van thuiszorgaanbieders maar wil wel borgen dat de geleverde diensten ten goede komen aan het welzijn van de hulpbehoevende. De client moet centraal staan, thuiszorg is wat ons betreft meer dan alleen een schoonmaakproduct afleveren.

Maak zelf het verschil
Veel ouderen in Rotterdam hebben behoefte aan contact en kunnen praktische ondersteuning in het huishouden erg goed gebruiken. Lang niet iedereen kan daarvoor terugvallen op familie en/of kennissen en door bezuinigingen krijgt de thuiszorg ook steeds minder tijd voor de bezoeken. De ChristenUnie-SGP wil daarom samen met Serve the City de thuiszorg een handje helpen zodat (eenzame) ouderen wat extra aandacht en praktische hulp kunnen krijgen. Maar daar hebben we uw hulp bij nodig! Ga naar wat extra aandacht voor ouderen voor meer informatie en meld u aan!

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]