Markt krimpt door deal met ontwikkelaar Markthal

 
Na de herinrichting van de Binnenrotte is er voor bijna een kwart van de huidige marktkooplieden geen plek meer op de centrummarkt. Volgens wethouder Karakus moet de markt inkrimpen om weer een ‘sterke markt’ te worden, er zou sprake zijn van te weinig variatie. Maar dat is volgens ChristenUnie-SGP raadslid Setkin Sies niet het eerlijke verhaal: “Er verdwijnen 75 plaatsen, exact het aantal dat afgesproken is in 2006 met de ontwikkelaar van de Markthal. Het is een deal. Waarom wil de wethouder dit niet toegeven?”

De ChristenUnie-SGP heeft er grote moeite mee dat op deze manier bestaande ondernemers worden ingeruild voor nieuwe ondernemers. “Maar wees hier op z’n minst eerlijk over tegenover de bestaande ondernemers op de markt en ga niet een verhaal ophangen over het aanbod. Waarom zouden we ons überhaupt bemoeien met het aanbod op een bloeiende markt? Bij de Forum discussie moesten we hier ver weg van blijven en nu is het opeens geen probleem? Laat de markt toch met rust!”, aldus raadslid Sies.

Gewone markt en Markthal gaan prima samen
Veel Rotterdammers hebben het financieel niet breed en zijn daarom dolblij met het bestaan van de weekmarkten. “Ik zie dan ook geen enkele reden waarom een volwaardige markt op de Binnenrotte een eventueel succes van de Markthal in de weg zou staan. Volgens mij mikt de Markthal op een duurder segment en kan hun horeca bijvoorbeeld juist profiteren van een grote drukke centrummarkt.” De ChristenUnie-SGP wil dan ook dat de wethouder met de ontwikkelaar in gesprek gaat over de eerder gemaakte deal.

Dat het stadsbestuur het voornemen had om te gaan snijden in de centrummarkt was al eerder bekend maar gisteravond werd de omvang hiervan pas duidelijk. Maar liefst 75 marktplaatsen (bijna 25%) gaan verdwijnen, sommigen van deze plaatsen worden al 15 jaar bezet door trouwe standplaatshouders.

Gisteravond sprak de Rotterdamse raadscommissie EHMV (Economie, Haven, Milieu en Vervoer) over de herinrichtingsplannen van de Binnenrotte waar Sies de wethouder meermalen bevroeg over de deal met Provast, de Markthal ontwikkelaar.

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]