Van Ghentkazerne moet in Rotterdam blijven!

Rotterdammers keren zich massaal tegen de sluiting van de Van Ghentkazerne, het opleidingscentrum van de mariniers dat al twee eeuwen lang verbonden is aan de Maasstad. De kazerne heeft een bijzondere historische band met de stad en draagt daarnaast met haar aanwezigheid bij aan het beeld van een veilige internationale haven. De ChristenUnie-SGP steunt dan ook iedere inspanning voor behoud van de kazerne voor de stad.

Namens de voltallige Rotterdamse gemeenteraad zal burgemeester Aboutaleb een brief opstellen waarin hij het kabinet vriendelijk doch dringend zal vragen af te zien van sluiting van de Van Ghentkazerne. De ChristenUnie-SGP heeft los daarvan ook een beroep gedaan op de Tweede Kamerfracties van de ChristenUnie en de SGP. En met succes! “De ChristenUnie zal al het mogelijke doen om de minister op andere gedachten te brengen.”, aldus Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers over de bezuinigingen bij Defensie. Ook SGP Kamerlid Elbert Dijkgraaf zal zich hierover zeer kritisch uitlaten in het parlement.

Een oud-marinier heeft een petitie opgezet om zoveel mogelijk draagvlak in de stad te creëren voor behoud van de kazerne. De ChristenUnie-SGP in Rotterdam steunt dit initiatief van harte!

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]