Verhuizing parkeervergunning duurt veel te lang

De ChristenUnie-SGP in Rotterdam wil van het stadsbestuur weten waarom het zo lang duurt om een parkeervergunning om te zetten bij een verhuizing binnen Rotterdam. Bewoners moeten soms tot acht weken wachten op de nieuwe pas met hoge parkeerlasten in de tussenperiode als gevolg. “Je zou zeggen dat de pas overzetten naar een andere zone een kwestie is van een vinkje zetten. Acht weken is veel te lang!” aldus Sies die hierover schriftelijke vragen heeft gesteld.

Na aanvraag van een parkeervergunning krijgen nieuwe bewoners deze – volgens de gemeentelijke website – binnen tien werkdagen thuisgestuurd. In de meeste gevallen gaat dit nog veel sneller en hebben bewoners de pas twee dagen later al in huis. De ChristenUnie-SGP vindt het dan ook zeer opvallend dat bewoners in geval van verhuizing binnen Rotterdam soms acht weken – dit is de termijn die de gemeente na aanvraag richting bewoners communiceert – moeten wachten op een parkeervergunning die geldig is op het nieuwe woonadres.

“We horen van verschillende bewoners dat het in de praktijk ook echt geregeld voorkomt dat men de volledige termijn van acht weken nodig heeft om de verhuizing te regelen. Ik wil van het stadsbestuur weten wat ze gaat doen om deze termijn drastisch te verlagen.”, aldus Sies.

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]