Taxi’s weigeren nog steeds blindengeleidehond

Taxichauffeurs weigeren nog geregeld blindengeleidehonden met een voor blinden lastige en vervelende zoektocht – naar een taxi die hen wel wil vervoeren – als gevolg. De ChristenUnie-SGP in Rotterdam wil dat hier snel een einde aan komt zodat mensen met een gezichtsbeperking zonder zorgen gebruik kunnen blijven maken van de taxi. Raadslid Setkin Sies zal hier morgen aandacht voor vragen tijdens een raadsdebat over de Taxiverordening.

Volgens Sies realiseren taxichauffeurs onvoldoende hoe lastig en ongemakkelijk het kan zijn voor blinden om een hele rij taxi’s af te moeten in de hoop dat iemand bereid is de hond mee te nemen. “Hulphonden worden nu veel te makkelijk geweigerd. Uit angst dat de taxi vies wordt bijvoorbeeld. Onacceptabel! Hierover moeten hele duidelijke afspraken worden gemaakt en nagekomen(!) met de taxibedrijven.”

Chauffeur verantwoordelijk
Er bestaat ook een groep taxichauffeurs die om religieuze overwegingen bezwaar heeft tegen het meenemen van een hond in de taxi. Sies: “Als er serieus sprake is van een gewetensbezwaar dan kan ik hier begrip voor opbrengen. Maar op het moment dat een taxichauffeur een rit om deze reden weigert dan heeft hij wat ons betreft wel de verantwoordelijkheid om de rij af te gaan op zoek naar een alternatieve taxi.”

Uitzending TV Rijnmond (12 september 2013):

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]