Achterstallig onderhoud roltrappen Maastunnel?

De ChristenUnie-SGP in Rotterdam wil van het stadsbestuur weten of er sprake is van achterstallig onderhoud aan de roltrappen van de Maastunnel. De partij krijgt geregeld signalen van stilstaande/defecte roltrappen waardoor soms lange rijen ontstaan met fietsers die noodgedwongen gebruik moeten maken van te kleine liften. Raadslid Setkin Sies vermoed achterstallig onderhoud: “Het afgelopen jaar zijn er wel erg veel storingen geweest aan de roltrappen. Ik wil daarom van het stadsbestuur weten hoe het staat met het onderhoud.”

De Maastunnel is naast een drukke verkeersader ook een belangrijke verbinding voor fietsers tussen Noord en Zuid en vice versa. De ChristenUnie-SGP wil fietsen in Rotterdam graag stimuleren en hoopt dan ook dat fietsers – door aanhoudende problemen met de toegankelijkheid van de fietserstunnel – er nu niet voor kiezen de auto te pakken. Door middel van schriftelijke vragen hoopt raadslid Sies meer informatie te krijgen over de staat van het onderhoud. Wordt vervolgd.

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]